2014-09-15 21:14:41• hírek • Kocsis Zoltán

Imádkozzatok és dolgozzatok, abból baj nem lehet 

Szilágyi Éva
Szilágyi Éva

Amint azt az előző években megszokhattuk, a Református Gimnázium diákjai ezúttal is a Láncos-templomban megtartott istentisztelettel nyitották meg az új tanévet. A tanintézményben idén 610 diák koptatja majd az iskolapadokat. Az eseményt jelenlétükkel tisztelték meg többek között Magyar Lóránd és Kiss József városi tanácsosok.

A tanévnyitó istentiszteleten Nt. Kovács Sándor esperes hirdette az igét. Az egyházfi beszédében üzent az ország törvényhozóinak, arra szólítva fel őket, hogy a tanügyet és az egészségügyet támogassák, „hogy okos, értelmes emberré nője ki magát az új nemzedék". Kovács a szülőkhöz szólván megköszönte az intézménybe vetett bizalmukat, biztosítva őket, hogy gyerekeik „komoly és felkészült tanárok szárnya alá kerültek, akik nemcsak tanítani fogják a diákokat, hanem hitükben is megerősítik."

Köszöntötte a jelenlévőket Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes is, aki eredményes tanévet kívánt a diákoknak, kitartást és erőt kollégáinak. „Kedves diákok, igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Imádkozzatok és dolgozzatok, mert abból baj nem lehet", jelentette ki.

Szilágyi Éva igazgatónő beszámolt az új tanév olyan izgalmasnak ígérkező újdonságairól, mint az elsőként megrendezésre kerülő gólyatábor vagy a nagytarnai ökológiai tábor biztosította erdei iskola lehetősége. Az intézményvezető tanulásra buzdította a diákokat, mondván, a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek tavalyi eredményei sajnos nem voltak valami fényesek, annak ellenére, hogy év közben a különböző tantárgyversenyeken jól szerepeltek. Az előrehaladásul elősegítésére az iskola vezetősége úgy döntött, az új tanévtől minden délután 15-16 óra között egy-egy tanár segít majd a diákoknak a házi feladatok megoldásában, a tanulásban.

Végezetül Szilágyi Éva felszólította az előkészítősöket, papírmadárkáikat aggassák az élet fájára. Egyikük, Nagy-Kandó Bálint versmondással ajándékozta meg a jelenlévőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: